Wat meer over ons

Shibumi Tijssen en Antje Fierens, de eigenaren van het bedrijf Charlie en Vos, kennen elkaar al jaren.
Toen hun jongste kinderen, Charlie en Voske, ervoor zorgden dat hun paden wederom kruisten en beide vrouwen op zoek waren naar een nieuwe uitdaging, ontstond het idee om samen te gaan werken.

Ook al lopen hun levenslijnen erg uiteen, ze delen enkele grote passies, zoals oa het maken van kwalitatief mooie producten voor kinderen met echte, natuurlijke materialen. 

Voor het ontwikkelen van nieuwe producten binnen hun assortiment werken ze samen met Monica Houthuesen, de moeder van Shibumi. Ze heeft jaren lang ervaring met het verwerken van stoffen en heeft een ongekend hoog kwalitatief afwerkingsniveau. Ze is een grote aanwinst binnen een beginnend bedrijf.

Wie zijn wij...

Waar Shibumi houdt van chique stoffen, warmte, bohemien met een vleugje Azië en haar interieur met regelmaat omgooit, houdt Antje van natuurlijk, rust, licht en Scandinavisch sferen. Deze combinatie zorgt voor een compleet gevoel binnen het assortiment van Charlie en Vos.

Shibumi Tijssen, moeder van 3 kinderen in een samengesteld gezin, is jarenlang actief geweest in de sales en marketing.Toen ze voor haar kinderen op zoek ging naar mooie, natuurlijke dekens, kon ze niets vinden wat aan haar wensen voldeed. Een combinatie van wol, toffe prints, duurzaamheid en ecologische materialen bleek nog een niche te zijn op de markt. Vandaar dat zij met veel enthousiasme het bedrijf Charlie en Vos is begonnen. 

Het liefst zou ze zien dat de dekens van Charlie en Vos een lang leven krijgen en worden doorgegeven aan familie of vrienden. Ze hebben namelijk een hoge kwaliteit en zijn duurzaam maar vooral met veel liefde en toewijding gemaakt.

Vraag je aan Shibumi wat ze belangrijk vindt, dan antwoordt ze: “Met jonge kinderen breng je veel tijd thuis door. Maak er de fijnste plek van!” Zelf doet ze dat met mooie spullen. Een mooie sprei kan bijvoorbeeld een gehele kamer aankleden.

Antje Fierens is moeder van 3 dochters met elk hun eigen karakter en stijl. Ze besteedt veel tijd aan de kleding van haar kinderen. Niet omdat ze vindt dat kinderen dure of merkkleding moeten dragen, maar omdat de sfeer en de normen die ze thuis uitdraagt vaak niet terug te vinden zijn bij de grote merken. Dus koopt ze graag tweedehands, snuistert ze vaker dan ze zou willen online op zoek naar de beste koopjes (want tja: een gezin van 5 komt met een budget) en maakt ze datgene wat ze niet kan vinden. En net dat ‘zelf maken’ is datgene wat haar de meeste bevrediging geeft. Van niets iets maken. Soms met oude kleding maar ook met de mooiste, zachtste stoffen die ze zelf ook graag zou dragen. Op haar zolder bewaart ze al 20 jaar lappen stof, van over de hele wereld, die liggen te wachten totdat het juiste project langskomt. 

Met Charlie en Vos kan ze nu ook haar passie voor stoffen, duurzaamheid en creativiteit toepassen op grotere schaal.

Chat openen
Welkom,
Kunnen wij van Charlie en Vos je helpen?